tisdag 17 november 2009

Tack Tina för att du ville komma!

Vilken underbar kväll med Tina o hennes hund!
Jag frågade Tina om hjälp med Bamse och till slut träffades vi och jag var faktiskt jättenervös för jag visste ju ej hur hon skulle reagera – känner ju inte Tina så väl så därför :-)
Men det var inga problem!
Tina är en jättemysig tjej, påminner mycket om mig då e jag väl mysig eller var det i hennes ålder, nu e jag en riktig virrigpanna för jag är ju snart 35 år!!
Haha!

Iallafall så träffades vi och gud vad söt hennes hund är och jag är ju rädd för alla slags hundar som har sån rykte eller t.ex oftast är med i filmer som vakthund eller liknande, det är t.ex schäfer ( ja jag e skraj för såna hundar till och med min egen hundras), amstaff, pitbull, dobbermann, rottis, boxer (!!!) m.m
Så det var ju bra att jag var rädd, Bamse var mycket större än den hunden men jag blev skraj ändå, men hon tog det jättebra. Puh!

Vi började träna och efter ett tag började Bamse bli sån igen “duktig” hund som vanligt o jag blev irriterad för han blir alltid sån när jag är lugn och trygg. För det blir jag alltid när jag är med andra, när jag är med okända folk m.m då beter jag mig som jag alltid r ( osäker, rädd m.m ) och då ökar Bamses vaktinsikt :-(

Men sen hände det något, Tina närmade mig för att hjälpa med koppel som fastnat, då “hoppade” Bamse på henne men bet inte utan sa ifrån ordentligt, Tina sa att om han skulle bita skulle han ha gjort det. Men det fick mig att fundera lite liksom, men skönt det var Tina för hon bara tog handen bort o tittade så mot Bamse och visade att hon ej alls va rädd, o jag däremot blev livrädd o skällde ut Bamse. Om det var jag skulle jag springa iväg o .. Ja ni vet!!

Så det var skönt, o jag måste träna Bamse, men framför allt är det inte han som behöver tränas för han e så duktig han kan sitta ligga m.m efter befallning o går han med min bästa vän C på promenad så är han duktig hur som helst o struntar i andra hundar, varför? Jo för C inte är osäker alls och ej orolig.

Det är jag som måste stänga av känslor o slappna av – men hur? var finns knappen??!?!?

Jag är ju livrdd han ska hoppa på någon o jag inte hinner stoppa därför har jag koppel halvspänt, och kollar bak hela tiden så inte ngn kommer förbi utan att jag vet för han har hoppat på cyklister m.m men han har ALDRIG BITIT NÅGON men sagt ifrån med en rispa  en gång, ja men inte BITIT ännu iallafall.

Han har fått chansen o bita flera gånger då han hoppat på men inte gjort det = bara säger ifrån helt enkelt.

Men hur vet jag då? Nästa gång kanske han biter ? Jaja då får vi ta den dagen men bara det ej e ett barn…..

Nej jag ska ej babbla en massa nu, men nu har jag BESTÄMT mig att bättrar JAG inte MIG till jul så får någon adoptera Bamse eller vara fodervärd.

Det är inte rätt mot Bamse att jag e rädd och orolig hela tiden o skäller ut honom när det e jag som gör honom osäker!!

Han kan bli mycket lycklig med en annan som är säker, bra förtroende och orädd och är en ledare… Jag är ingen ledare.

Hör av er  var ni än är i örebro som har tid och lust och hjälpa mig fram till jul och träna MIG, jag betalar!

Massor med kramar och återigen, tusen tack TINA!

Kram & Puss

Linnea & Bamse