torsdag 14 januari 2010

2010

Puh!

Nu är barnen i skolan / Dagis så nu blir allt sig likt igen.
Alltså struktur :-) Och det tror jag Bamse också är jätteglad över, för nu har jag mer tid över med honom m.m .

Det är jobbigt eftersom jag inte kan gå ut både med Bamse och barnen, någon annan kanske kan men inte jag för det blir för mycket, säga åt Bamse att ej skälla, han blir mer på sin vakt när barnen är med o sen går andra barn o vill klappa Bamse o jag säger nej, och mina barn tjatar på mig, allt tillsammans på samma gång, det pallar jag inte med!

Så jag måste alltså ut med Bamse först o sen hem hämta barnen o gå ut med dom själva etc..

Skitjobbigt men så är det o jag ska försöka att ej klaga eftersom….. jag har nog bestämt mig att behålla Bamse än så länge.. Han är ju mycket bättre nu o jag ÄÄLSKAR HONOM o har så oerhört svårt att lämna honom, han är min allt!

Och jag tycker jag har gjort jättebra jobb med honom sista veckorna förutom jul-lov men han har blivit mycket duktigare m.m det är han ju, alltid varit det är bara jag som är..koko..

Iallafall är det bara så att jag blir irriterad av att folk inte kan låta honom vara ifred o komma fram när jag säger till, istället blir de livrädda så fort han skäller o då vinner han, eller tvärtom smyger förbi eller beter sig så att Bamse tycker de beter sig konstigt och börjar skälla :-(


Bamse älskar att träna såna saker som att gäspa, ja såna grejer som att spela teater för oss andra :-) Det tycker han är väldigt roligt o han lär sig väääldigt snabbt!

Väldigt imponerad, nu kan han efter befallning på teckenspråk:
Gäspa, Niga ( Böja sig ner med framben) , Slicka och sen de andra vanliga grejer som alla hundar nästan kan som sitt,ligg m.m.

Men dessa grejer vill han ej alls göra ute, alltså Gäspa och slicka osv.
Vet inte varför så jag försöker få honom att göra det ute.

Ibland kommer han till mig i vardagsrummet o börjar gäspa gäspa flera gånger framför mig, för honom betyder det “ nu vill jag träna” det e jätteroligt och se, jättelustigt ut när han står o gapar munnen flera gånger åt mig :-)

Det ska jag filma någon gång :-)

När vi går ut är det mycket bättre oxo men mycket träning kvar, på mig också för jag e spänd direkt så fort ngn kommer för jag tänker inte riskera något att han hoppar på den personen, han kommer inte bita eller så utan han hoppar för att säga ifrån, skälla men biter gör han inte men folk blir ju arga!! :-(

Så jag spänner alltid mig så fort ngn går förbi.

Sen har jag märkt att han skäller mest mot barn, så jag funderade varför.. Sen såg jag när jag lämnade min dotter på dagis då jag tog med Bamse och band honom fast vid ett träd mittemot dagiset. Dumt… det har jag gjort hela tiden i höstas och i våras..
Aha!! Barnen där på dagis ar  skrikit och kastat o retat honom, så det e inget konstigt med att han är så mot ungarna nu :-( Tråkigt tycker jag!

… Så nu tar jag ej med honom till dagis när jag lämnar yngsta dotter utan lämnar honom hemma o går hem o hämtar honom sen, så han inte ens ska bli retad av ngn barn och istället lära sig att barn också är snälla, så vi får se hur det går längre fram…

Min dröm är ju att få Bamse springa på tomten lös både fram och bak o ignonera de andra gå förbi men det e väl bara en dröm som aldrig kan bli en verklighet eller? Är det olagligt att ha hund lös på tomten utan staket eller?

Vet ni ngt om det?

Och jag behöver folk som ej e rädda för Bamse o komma o gå förbi, springa o sånt där så att Bamse lär sig att strunta i er :-) Även barn som ej e rädda för Bamse :-)

Massor med kramar och vi ses snart igen, nu blir det fler uppdatering varje vecka.

En nyhet till, jag ansvarar för Signerdogs och nu ska som sagt Jessica sluta med det och jag blir då ensam o söker därför efter folk som vill driva det vidare med mig, hör av er isåfall!

Med vänliga hälsningar!

Linnea & Bamse